Thursday, September 2, 2010

Trip Santai Ramadhan Sambil Tunggu Berbuka

TRIP SANTAI RAMADHAN SAMBIL TUNGGU BERBUKA...
28-29 August 2010


Salam Ramadhan untuk semua...

Pada 27 August 2010 aritu..isteri kawan yang terchenta telah mengajak kawan balik ke Pulau Tinggi yang dirindui..walaupun berat hati nak balik,tapi disebabkan desakan isteri kawan yang membuak-buak terpaksa jugak kawan turutkan...

Saturday, August 28, 2010

Trip Mr Ah Poh 21-22 August 2010




Trip Mr Ah Poh on 21-22 August 2010
( Bulan Puasa lak tu )

Pada minggu ini kawan berkesempatan untuk membuat laporan bagi trip Mr. Ah Poh iaitu pemancing tegar dari negara jiran Singapore iaitu salah seorang pelanggan yang sering menggunakan perkhidmatan bot kami selama ini.

Beliau sampai di jeti Tg. Leman pada jam 1000 Hrs ,tepat sepertimana yang dijanjikan,selepas memunggah segala peralatan memancing dan lain-lainnya ke dalam bot Gloria serta memunggah bekalan ais batu,maka kami pun berlepas dari Jeti Tg. Leman lebih kurang jam 1030Hrs ke lokasi pertama .Kami sampai di lokasi pertama setengah jam kemudian...lokasi dirahsiakan...ke ke ke...jangan marah..sebenarnya banyak spot yang dijelajah sampai kawan pun tak ingat spot mana dulu yang kami pergi selama 2 hari tersebut..jadi untuk memendekkan cerita layan lah gambar di bawah ni sebagai kenang-kenangan...




Tekong Menghala ke Lokasi dengan bot Gloria.



Mr Ah Poh (berbaju belang-belang) sendiri selaku pointer bagi peserta trip pada kali ini


Sunday, August 22, 2010

Garmin Mobile XT for Nokia 5800 XM

Hii all again...today i want to write about installing the famous software in the world for
Nokia 5800XM
Its Call as Garmin Mobile XT
version 5.00.60
which is no more longer free from Garmin Official
and i will try to explain it as detailed as i can







Note :This software might be suitable to other phone thats use touch screen,but dont ever use this on NON-TOUCHSCREEN phone which are tested and  resulted as NOT SUITABLE.This software are just for touchscreen devices only.For Non Touchscreen devices please use Version 5.00.30


Ingredients .

1.Nokia 5800 itself
2.Card Reader or Laptop with built-in card reader
3.SD Card Adapter
4.Garmin mobile XT V 5.00.50 Download
5.Garmin Keygen 1.5 Download
6.SW.UNL File Download
7.Garmin update to V 5.00.60 Download
8.Basemap Download
9.Malaysia Maps (Malfreemaps 2010) Download


Step 1

Take out your Memory Card from your phone..put it onto an adapter and connect it to your card reader or Notebook.

Monday, July 19, 2010

Garmin Mobile PC dan Nokia 5800 Express Music

Salam kembali...bila dah lama tak menulis,rasa macam nak menulis pulak..hmm arini nak tulis pasal apa pulak eek?? hmm apa kata kalau kita bincang pasal software yang jarang jarang kita dengar..iaitu software untuk navigate dengan menggunakan Komputer kita..atau pun senang cerita transformkan Komputer atau Laptop kita menjadi GPS walaupun devices kita tu tak ada internal built in GPS..dengan mengkawinkan GMPC dengan Nokia 5800 XM sebagai receiver ,amacam??

Garmin Mobile PC

+


Nokia 5800 Express Music

Step 1
Bahan-bahannya..sebuah Komputer tak kira lah samada Desktop atau pun Laptop..Kalau boleh biarlah  Pentium 4 3.0 ghz atau pun AMD dual core ke atas..yang kurang dari tu boleh jugak,tp mungkin le slow sikit kot..dan Henfon Nokia 5800 Express Music ,kalau henfon lain tu mungkin boleh jugak kot,asalkan ada built in GPS..

Step 2
Garmin Mobile PC  software latest version  ..yang latest sekarang ni versions 5.0070..banyak jugak
update yang  diberikan dari versions terdahulu iaiatu V5.0060...Ni download direct dari Garmin Official   web site...fresh2 original punya,tak payah cari torrent ke apa ke yang banyak virus.

pastu 'Click" agree to the above terms and want to proceed to the download page.

Sunday, May 23, 2010

Acer M1100 Desktop

Salam ...arini kawan nak cerita pasal 1 desktop yg dikeluarkan oleh Acer..model M1100,kalau ditengok dari fizikalnya memang nampak mcm tak ada masalah..tp bila dah godek2 baru tau...ingatkan macam kacang ,rupanya mencabar minda lak..PC nie kepunyaan incas kawan ,beliau hantar pada malam jumaat aritu untuk diprogram semula.Sebelum nie pon kawan ada belikan 1 untuk kegunaan adik ipar kawan dari landmark plaza JB..rasenya dah setahun lebih mcm tu..nie lah baru first time kawan godek kan PC ni..ingatkan petik jari dah boleh siap..rupanya memang mencabar keimanan betul benda ni...mula2 sekali kawan masukkan Windows XP sbb RAM dia cumalah 512mb..jadi nak bawak Vista tu paham2 lah....so install XP mcm biasa jgk...boot from CD,lepas dah siap bab Windows nie..bermula lah cerita dia..masuk-masuk kan driver semua smooth je..sampailah ke audio punya driver...aittt...kenapa lak tak nak detect driver nie??manual pon tak mau,otomatik pun tak mau..ahhh sudah kwn cakap dlm hati..godek punya godek dlm tenet last2 jumpa kat forums,yang mobo nie mmg ada masalah audio driver untuk Windos XP...jadi sbb kwn pun x banyak masa..kwn try lak Windows 7...nie pon boot from cd smooth gile..sampaikan kwn sempat pg mesin rumput kat laman rumah...siap mesin rumput check balik dah siap pon...OK lepas tu reboot mcm biasa...apabila reboot je terus dia stuck dekat  'Verifying DMI Pool Data'....aduhhh...apsal lak nie...rupanya issue yg sama jgk kat forums tu..moral dia..lain kali baca cerita sampai abis dulu baru lah nak format ke ,apa ke..'waisting my time' kata orang Jawa...Akhirnya kawan cuma masukkan Windows Vista je kat mesin nie...abis dah semua tak boleh..nak surf driver,wat masa nie kawan blm sempat lagi..takpelah..kita cuba lagi lain kali..


SPECS
AMD® Althon 64FX, Athlon 64x2, Athlon 64 and Sempron processors, Socket AM2
2000 MT/s HyperTransport™
Dual channel DDR2 800/667/533 x 4DIMMs, Max 8GB
1 x PCIe x16, 1 x PCIe x1, 2 x PCI
IDE x 1 + Serial ATAII x 4 w/RAID 0, 1, 0+1, JBOD
7.1 channel, Realtek(HDA)
GbE LAN(Realtek)
1394a x 2
10 USB 2.0 ports

Download Driver kat bawah nie...ok selamat mencuba...

Tuesday, March 2, 2010

Trip Santai February 2010

Trip Santai February 2010


Salam buat semua pengunjung,kali nie kawan sempat membuat trip santai lagi untuk julung-julung kalinye bagi tahun 2010...nih kira trip tergezut jugak nie...sempena cuti mauludirasul pada Jumaat sampai Ahad tempohari...pesertanya mcm biasa..kawan ,isteri kawan,anak-anak kawan dan adik badik sekali...tapi tak banyak gambar yang dapat kawan snap sebab trip nie banyak menggunakan speed bot dan waktunya lebih kepada malam hari...sbb menjaga keselamatan kamera dan faktor kekurangan ruang di dalam speed bot itu sendiri...ke ke ke...

Kali nie kawan tak keluar ngan bot besar sbb bot Gloria dah diguna oleh team Bro Shafuan dari Singapore,dan nak keluar ngan bot Duyung lak ,hmm malas laa pulak nak basuh bot...lagi pun kawan banyak melayan isteri kawan mancing mempinang dan petanda sambil berhanyut kat depan pulau tu pd waktu malam,dah kwn sdr yg tekong speedbot tu,mcm mana kwn nak snap gambar lagi..jawabnya tak ada lah gambar ....malam lak tu..nak keluarkan kamera pun ngeri takut tercampak ke air...jadi yg ada nie lah serba sedikit gambar pada siang hari...tu pun dah sampai kat jeti baru blh snap..

Nie adalah hasil pancingan siang pada petang sabtu aritu...tu pun selepas adik ipar kawan selesai menghantar pelancong balik ke Tanjung Leman...dapat lah 2-3 jam melayan pancing kat depan pulau je ngan speed bot...

Wednesday, February 17, 2010

Windows 7 On The Road


Gamba Hiasan semata-mata..x larat nak wat screenshot..

Windows 7 Ultimate Build 7600


Salam wat semua....sempena cuti taun baru cina ni,kwn berkesempatan meluangkan masa utk mengkaji sedikit sebanyak tentang Windows 7 yakni Operating System (OS) terbaru keluaran syarikat terkenal Microsoft ...kwn cume pakai Kapten Jack editions je..pempaham lah..nak amik yg ori dah bape reganye..perfomance dia blm tau lagi kan..so ape ape pon mesti try dulu,baru lah boleh sambar yg ori punye..

So total masa yg diambil utk install kan OS nie semua sekali adelah dlm 12 jam keseluruhan nya...

Thursday, February 11, 2010

Ashampoo Photo Optimizer 3.v3.11 TE

Te released a new version of ”Ashampoo Photo optimizer”. Like the developer says for this application: ”All the photo editing you really need. Instantly.” This application has good photo editing features. You can make your pictures look better without being an expert. .



Description:

Sunday, January 31, 2010

Seven Remix XP 2.2



The Seven Remix XP application was designed to improve the Graphical interface of your Windows XP. A great part of the resources of your system files are replaced. Files that contain icons, images, animations that are extracts of Windows 7 having obtained therefore a Win7 of their improved Windows XP.


Tried and tested for several years in Australia’s expanding housing market, MyVirtualHome offers the features and tools necessary to design, plan, experiment and, ultimately, to communicate ideas to contractors and other building professionals that could otherwise be unclear or lost in the blueprints.

Free Cartoon Effect Plugin NewBlue Cartoonr



NewBlue Cartoonr: Free Video Plugin for Sony Vegas, Adobe Premiere, Adobe After Effects,
Avid Liquid, Pinnacle Studio, Avid Media Composer, Canopus EDIUS, Corel VideoStudio, Apple Motion, and Apple Final Cut.

TubeMaster++ capture multimedia files you are watching



TubeMaster++ is a free software by GgSofts. It is a powerful tool which can capture multimedia files you are watching or listening from your internet browser (FLV,MP3,MP4). Captured files can be saved directly on your computer or converted to other popular video or audio formats (AVI, MPEG, MP3, MP4, IPod, PSP ...).

Virtual Box 3.0.4.50677



VirtualBox 3.0.4.50677

InnoTek VirtualBox is a family of powerful x86 virtualization products for enterprise as well as home use. Targeted at server, desktop and embedded use, it is now the only professional-quality virtualization solution that is also Open Source Software.

Orbit Downloader 2.8.15



Easily capture your screen with Screenshoter - it´s small, portable and free!
Every annoying feature is consistently excluded. Make a screenshot with a click on the button or by pushing the „Print Screen“ key and it will be directly saved as an image - that´s it!
One of the first applications built to find and remove malware and spyware, Ad-Aware's reputation is well-justified. The latest version continues the publisher's tradition of adroitly addressing user concerns, but isn't yet perfect.


Get Free Six months license TrustPort Antivirus USB

Now you can Get Free Six months license TrustPort Antivirus USB.TrustPort Antivirus USB Edition, portable antivirus software that monitoring and protecting your removable storage drive data from

Windows 2000/2003/Vista/XP / Freeware
PC Tool Firewall


PC Tools Firewall Plus is a powerful personal firewall for Windows that protects your computer from intruders and controls the network traffic in and out of your PC. By monitoring applications that connect to the network it can stop Trojans, backdoors, keyloggers and other malware from damaging your computer and stealing your private information.



Saturday, January 30, 2010

Portable Rapidshare Auto Downloader 3.7.1



Portable Rapidshare Auto Downloader 3.7.1 | 5.37 MB

Rapidshare Auto Downloader is a handy automatic downloader for rapidshare.com users.
Key Features:
• Download a group of links from rapidshare (one by one).

Wednesday, January 20, 2010

Posted On 20th January 2010 By Me


.
Specification:

  • AMD Turion X2 Dual-Core Mobile Technology RM-74 (2.2 Ghz, 1MB L2 Cache)
  • 1024 MB 667 MHz / max to 2GB DDR2 Memory (1024 X 1ps)
  • 250GB 5400rpm Hard Disk Drive
  • 14.1" TFT WXGA High Definition Widescreen LCD Panel with BrightView Technology
  • DVD +/- RW Double Layer Drive with Lightscribe
  • Wireless 802.11 b/g
  • AMD RS780MN
  • ATI Radeon HD 3200 Graphics
  • Integrated Webcam
  • Altec Lansing Speakers
  • Integrated 10mbps, 100 Mbps
  • 5-in-1 integrated digital media reader slot
  • 101-key compatible keyboard, Touchpad on/off button and dedicated vertical scroll up/down pad
  • USB 2.0 (3), VGA, HDMI, RJ-11, RJ-45, 1 headphone, 1 microphone jack, Compaq webcam with integrated microphone
  • From 2.29kg (weight varies by configuration)
  • Windows Vista Home Premium
  • 1-year International Limited Warranty(parts/labor/carry-in)
  • Free Nylon Carrying Case
    This notebook basicly came with Windows Vista Home Premium,this lappy belong to one of my office mate,so he decide to install Windows Dreamscene onto his lappy after seen another one of my officemate using Acer 4710 running this Windows Dreamscene on his lappy,so the trick to run Dreamscene is you must running Vista Ultimate to enable this functions,by setting Vista Ultimate to run on Acer lappy is simple,because basicly who bought an Acer with Freedos is given with Driver CD for XP and Vista,but there is another story with Compaq,there is no driver CD came along with this product,maybe because it's came with license,so the recovery program is installed in partition 'D',and this features is so easy if you want to recovery or reformat back this product to it's factory setting,like 1 touch button,but it will show the worst when the system is corrupted,and the recovery partitions is damaged too,so this Compaq Presario CQ40 offer to backup the recovery CD onto cd or DVD,usually use 18 x CD or 3 x DVD,and there is only i chance to make a recovery CD,after you has make 1 copy of this recovery CD,the menu is disable,so 1 notebook only can make 1 recovery CD or DVD,i dont know what is their marketing strategy from Compaq for this.Luckily i has made a backup for this recovery DVD,.And so on,maybe some people may ask the questions,why dont just install some software to force Vista Home Premium to run Dreamscene,the answer is i has tried it,and it's not stable and got some bug on it,so there was not good choice for me,so my decision is reformat back,and install with Vista Ultimate because my friends just want to see the desktop background animated ,he dont know either it is dreamscene or what,but i dont want to mess his Lappy perfomance,then check what i'ved tested onto this product
    .
    1.)Upgrade from Vista Home Premium to Windows 7 Ultimate-Successfully with all driver loaded
    .
    2.) Fresh Install using recovery DVD - Successfully with all driver loaded.
    .
    3.) Upgrade from Vista Home Premium to Vista Ultimate - Failed
    .
    4.) Fresh install with Windows Vista Ultimated - Done but with with error - No Driver Loaded,so you must download all of the driver manually from Hewlett Packard website,the recovery DVD cannot use to hack the driver.And i dont like this,because you also know how much time you has to spent to get all the driver.....okay see you later,cause i'm downloading the driver rite now....
    .
    .
    .
    HOW MANY DRIVER YOU NEED TO DOWNLOAD TO MAKE THIS MACHINE RUN SMOOTH :-
    .
    Compaq Presario CQ40-402AU Notebook PC Driver (Windows Vista Only)
    Compatibility: Microsoft Windows Vista, Microsoft Windows Vista Enterprise (32-bit), Microsoft Windows Vista Ultimate (32-bit), Microsoft Windows Vista (64-bit), Microsoft Windows Vista Home Basic (64-bit), Microsoft Windows Vista Home Premium (64-bit), Microsoft Windows Vista Business (64-bit), Microsoft Windows Vista Enterprise (64-bit), Microsoft Windows Vista Ultimate (64-bit), Microsoft Windows Vista Business (32-bit), Microsoft Windows Vista Home Premium (32-bit), Microsoft Windows Vista Home Basic (32-bit), Microsoft Windows Vista Starter
    .
    • Date :11/2008
    • Versions :6.10.6087.0 B
    • Size :24.75Mb
    2. Grapics Driver - AMD Video Driver
    • Date : 02/2009
    • Versions :8.563.0.0 C
    • Size :113.87Mb
    • Kindly restart after installed this driver
    3. HP Quick Launch Buttons
    • Date :12/2009
    • Versions :6.50.12.1
    • Size :24.56Mb
    • Download
    4. HP DVB-T TV Tuner External Expresscard Driver
    • Date :03/2009
    • Versions :22.0A
    • Size :2.53Mb
    • Download
    5. ALPS Touchpad Driver
    • Date :11/2008
    • Versions :7.200.205.5 B
    • Size :8.02Mb
    • Download
    • Date :12/2009
    • Versions :6.50.12.1
    • Size :24.56Mb
    • Date:03/2009
    • Versions :2.4.0.0 B
    • Size : 888.26kb
    • Download
    8.) Validity Fingerprint Sensor Driver
    • Date : 11/2008
    • Versions :1.3.1.183 B
    • Size :19.0Mb
    • Download
    9.) HP Wireless Assistant
    • Date :09/2009
    • Versions :3.50.10.1
    • Size :4.02Mb
    • Download
    10.) Broadcom Wireless LAN Driver for Microsoft Windows Vista
    • Date :02/2009
    • Versions:7.20
    • Size:18.74Mb
    • Download
    11.) HP Wireless Assistant
    • Date:01/2009
    • Versions:3.50.1.6 A
    • Size:3.19Mb
    • Download
    12.) Realtek RTL8102E Family PCI-E Fast Ethernet NIC (NDIS 6.0) Driver
    • Date:11/2008
    • Versions:6.205.0403.2008 B
    • Size:4.99Mb
    • Download
    13.) JMB38X Card Reader Host Controller Driver
    • Date:11/2008
    • Versions:1.00.17.07 B
    • Size:3.5Mb
    • Download
    14.) WinFlash for HP Notebook System BIOS (with AMD Processor) – Microsoft Windows Vista Based
    • Date:08/2009
    • Versions : F.4A
    • Size:3.69Mb
    • Download
    15.) Essential System Updates for Microsoft Windows Vista Service Pack 1 (SP1)
    • Date:06/2009
    • Version:6.00A
    • Size:25.44Mb
    • Download
    16.)HP DVD Play Software
    • Date :10/2009
    • Versions:3.7.0.6908
    • Size:77.08Mb
    • Download
    17.) HP MediaSmart TV Software
    • Date:07/2009
    • Versions:2.10C
    • Size:3.15Mb
    • Download
    18.) HP MediaSmart MVP Software
    • Date :05/2009
    • Versions :2.20 B2
    • Size :231.55Mb
    • Download
    19.) HP MediaSmart DVD Software
    • Date:05/2009
    • Versions:2.20 B2
    • Size:58.47Mb
    • Download
    20.) HP MediaSmart SmartMenu Update
    • Date:01/2009
    • Versions:2.10A
    • Size:27.65Mb
    • Download
    21.) HP DVD Play
    • Date:12/2008
    • Versions:3.7.5723
    • Size:88.69Mb
    • Download
    22.) Digital Persona Fingerprint Reader Software
    • Date:05/2009
    • Versions:4.0.1.3749_32 A
    • Size:22.16Mb
    • Download
    23.) Lightscribe System Software
    • Date:11/2009
    • Versions:1.18.8.1
    • Size:22.16Mb
    • Download
    24.) HP Software Update
    • Date:05/2009
    • Versions:5.1.0
    • Size:1.87Mb
    • Download
    25.) HP Support Assistant
    • Date:11/2009
    • Versoins:4.3.1.2
    • Size:1.87Mb
    • Download
    26.) USB Recovery Flash Disk Utility
    • Date:05/2009
    • Versions:1.00A
    • Size:6.66Mb
    • Download
    • Note: this software is unnecessary if you has made a recovery CD or DVD,because if you try to install this ,it will remains us that we has made a backup recovery CD or DVD earlier.But if you still want to download it just for collections of your software,just go on.

27.) Webcam Driver
  • Date :unknown
  • Versions : V1.0
  • Size :49.5Mb
  • Download
  • Note : This driver does not listing in list of the driver......weird....i'ved spent 30 minutes just to read and following your guide,not friendly customers,HP shouldnt ask the customer to buy this driver from cyberlink ,we paid the cost of your hardware,and you should responsibility for the software.so my next lappy still an ACER.forget it Compaq...!!!!!!
Chronology Of Driver Download :
  • Start time : 1000Hrs @ 19/01/2010
  • Finished : 0226 Hrs @ 20/01/2010
  • Assist by Internet Download Manager.

Friday, January 1, 2010